PIZZA! Wie houdt daar nu niet van? Ik ben zelf echt een pizza lover en maak ze graag from scratch. Het is ontzettend leuk om te maken voor een groep familie of vrienden. Je bereidt het pizza deeg voor en iedereen mag hun eigen toppings uitzoeken! Echt heerlijk op een zonnige avond. Ik belegde mijn pizza met gemarineerde champignons, gorgonzola, Parmezaan, basilicum, oregano en homemade tomatensaus. En eigenlijk is het allemaal heel simpel om te maken!
Wat heb je nodig?
DEEG
- 300 gram bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 ml lauwwarm water
- 1 zakje gist (7 gram)
- Snufje zout
- 1 tl gedroogde oregano
Vul een maatbeker met het lauwwarme water en voeg daar ook een zakje gist aan toe en laat even 10 minuutjes staan. Zo activeer je de gist. Voeg aan een andere kom de bloem, zout, oregano en olijfolie toe. Als de 10 minuten voorbij zijn kun je het water met gist toevoegen aan de bloem. Meng tot een deeg bol. Leg wat bloem op je werkblad en ga verder kneden op de werkbank.
Ongeveer 10 minuten kneden is perfect en het kan ook gewoon met een keukenmachine! Leg het deeg terug in de kom en laat rijzen voor minimaal een uur. Op een warme plek. Daarna kun je deeg uitrollen in iedere shape die je maar wilt. En belangrijk ::: tijdens het afbakken moet je de oven op de hoogste temperatuur zetten.
TOMATENSAUS
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje gepelde tomaten (400 gram)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 tl suiker
- Peper en zout
Neem een steelpannetje en fruit daar de en knoflook in wat olijfolie. Op middelhoog vuur. Voeg dan de balsamico azijn toe en laat dat even verdampen. Na twee minuutjes voeg je de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper, zout en suiker. En laat lekker een uurtje pruttelen op heel laag vuur zodat alle smaken lekker naar boven komen. En je kan ervoor kiezen om de saus te pureren of met stukjes te laten.
TOPPINGS: gorgonzola, Parmezaan, champignons, basilicum, mozzarella en oregano. Maar je kan natuurlijk zelf lekker uitkiezen wat je op je pizza wilt.