Wat doe jij eigenlijk, vragen mensen me vaak op een feestje, in de kroeg of op een verjaardag.

Ik ben traiteur zeg ik dan. Mensen kijken me dan glazig aan of knikken instemmend. Want ja, natuurlijk zijn er mensen die nooit naar de Traiteur gaan en gewoonweg niet weten wat zo iemand doet. Dat is de meest dankbare groep voor mij, want dan kan ik vol enthousiasme uitleggen wat er allemaal gebeurt op een van mijn dagen.

Traiteur zijn is leuk!

Geen dag is hetzelfde, wat een luxe!!! Iedere dag koken met verse ingrediënten, gerechten bedenken en bereiden, ik vind het heerlijk. Bij een collega dineren en de volgende dag uitpluizen hoe ze in die keuken werken, want koken is een ontdekkingsreis! Een reis vol kleuren, geuren, combinaties, smaak, uitstraling en beleving.

‘s Morgens sta ik voor een lege vitrine … die ik ga vullen, alle gerechten in mooie aardewerk schalen. Heerlijk SlowFood, SlowSalades, Quiches, FoodBites, SlowToetjes en Wraps.

Traiteur? Maar … ben je dan een restaurant vroeg iemand me laatst. Ik kook á la carte, en laat de gerechten dan afkoelen zodat ik ze kan verpakken. Mijn klanten zetten thuis alles in de magnetron of oven en zijn dan gewoon thuis toch een beetje ‘uit eten’. Uiteraard kunnen gasten ook lekker smikkelen in mijn zaak.

Traiteur zijn is een groot feest!

‘Dus als ik jarig ben kan ik gewoon bij jou bestellen?’ YES … roep ik dan want dat is helemaal leuk. Kiezen uit de vele gerechten van FoodService, gewoon thuis achter je PC.

Nog leuker is het voor mij om uit te vogelen wat voor soort gelegenheid het precies is, een bruiloft, verjaardag, vrijgezellendag, teambuilding, werklunch en ga zo maar door. En dan samen met de klant een zo gevarieerd mogelijk mooie tafel samenstellen. Nog leuker word het als de klant het helemaal aan mij overlaat, doe maar Maritz, jij weet wel wat ik bedoel. Heerlijk!

Ik heb de leukste baan van de hele wereld!

Comment

  1. jeroen van de worp

    Toevallig Geen vacatures?

    1. Maritz

      goedemorgen, wij zoeken personeel!!! Graag een korte motivatie via ritzhoutje@gmail.com

LEAVE A REPLY