Wat komen er eigenlijk voor mensen bij jou? Ik ben gewoon nieuwsgierig welke mensen bij jou eten komen halen? Dat traiteur-gedoe is heel erg modern … was de vraag van een van mijn vriendinnen.

Ik was verbaasd en wist niet dat ze daar zo over nadacht. Maar een goede vraag en ik besefte me tegelijkertijd dat er geen eenduidig antwoord op gegeven kon worden. Hoe leg je uit aan iemand dat je in al die jaren een trouwe klantenkring hebt op mogen bouwen?

Ik besloot de uitdaging aan te gaan en ging even terug in de tijd. Rond 1989 begon ik met mijn traiteurschap, mensen moesten wennen maar waren duidelijk geïnteresseerd. Handig die afhaalmaaltijden die je thuis kon verwarmen in je oven of magnetron. Apart ook! Thuis dineren met vrienden, familie, alleen of fijn met je gezin.

Dus, vertelde ik mijn vriendin, je hebt mensen die alleen voor zichzelf koken. Die mensen komen graag naar mij toe, want mijn eten is gevarieerd en vers. Zijn blij met de afwisseling. Dat zijn ook de mensen waarvan je op een gegeven moment gaat weten wat ze lekker vinden. Als je ‘s morgens aan ’t koken bent weet je al dat je een portie voor hen apart moet houden. Dat is dus LEUK.

Daarnaast heb je de love couples die volop in ’t leven staan en grenzeloos kunnen genieten van SlowFood. Ze komen samen overleggen voor een bomvolle vitrine. Kiezen saampjes de salades uit, delen een pasta en nemen bijna altijd een goede fles wijn mee.

Alleenstaande heren, kiezen een heerlijke dis uit. Laten zich van alles uitleggen en gaan blij naar huis. Luisteren graag naar een welgemeend advies of iets verrassends.

Werkende moeders, druk en een ongekende kwaliteit om ‘rustig’ een keuze te maken uit de gerechten en tegelijkertijd 2 kids ervan te overtuigen dat ze NIET alleen maar gehaktballetjes in pittige tomatensaus kunnen eten.

Studenten! leuk ! Vaak onbekend met ‘de traiteur’. Vinden het er heerlijk uitzien. Nemen van alles een klein beetje en kiezen zeer bewust.

Ouderen. Er worden vandaag de dag veel services geboden als ’t om maaltijden gaat. Helaas blijkt dat velen niet tevreden zijn. Ouderen verlangen naar afwisseling, smaak en goede combi’s van vlees, vis en groenten. Met name de kinderen van de ouderen komen vaak informeren naar de mogelijkheden voor papa of mama. Dan heeft moeders haar hele leven heerlijk gekookt voor iedereen … wat fijn dat er nu de mogelijkheid is om haar weer te laten genieten.

Zomaar een greep uit allerlei gebeurtenissen in de winkel vervolgde ik mijn verhaal tegen mijn vriendin.

Nou das duidelijk dan: ‘Je kookt gewoon voor iedereen’

En een mooiere slotzin is er volgens mij gewoon niet.

Comment

 1. pauline

  Wat een mooie site!
  Heel duidelijk en gezellig?
  heel veel succes en tot 22-9 dan komen we een hapje proefen xxx

 2. Rob Boon

  Fijn dat er zo.n heerlijke traiteur is! Ons leven wordt al verpest door E- nummers en smaakversterkers.
  Hoera voor Maritz (en Erwin)!

LEAVE A REPLY